maandag 8 juni 2015




De vrolijke noten

Ik ben bij een repetitie van 'De vrolijke noten' geweest bij het Factorium in Tilburg. ‘De vrolijke noten’ is een orkest en bestaat uit strijkers. Strijkers zijn snaarinstrumenten die gestreken worden door een strijkstok. Het orkest bestaat uit twee jongens, vijf meisjes en één vrouw (de dirigent). De jongens en meisjes zijn tussen de 8 en 15 jaar oud. De dirigent is veel ouder :-).


Twee van de meiden zijn 1e viool, twee van de meiden zijn 2e viool en één jongen en één vrouw zijn 3e viool. De vrouw is normaal de dirigent, maar dit keer speelde ze mee. De 1e, 2e en 3e viool zijn stemmen. Je hebt bij zingen ook soms meerstemmige liedjes.De twee cello’s worden bespeeld door een jongen en een meisje.


Een liedje dat ze hebben gespeeld heet de ’Sailors’ Song’. Het is geschreven door Mark Williams. Het is een vrolijk lied en ook 3-stemmig Tijdens het oefenen werd er goed gespeeld. Soms is er ook een klein foutje gemaakt maar daar deden ze dan wat aan. Nog een keer langzaam spelen, en dan steeds sneller. Er werd ook gelachen hoor!


WIL JIJ HET OOK ZIEN?
- In de loop van volgende week komt het orkest op TV op zender 40.
- Elke vrijdag van 16.00 tot-16.45 uur bij het Factorium in Tilburg (in lokaal 1.08). LET OP! Niet op feestdagen.


WIST JE DAT:
Dit orkest ongeveer 10 jaar bestaat? Maar elk jaar gaan er weer vrolijke noten bij en ook weer vrolijke noten af.


Anne-Fleur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten