dinsdag 20 mei 2014

Kinderjournalist Marieke van den Berg over de Opening van de WAK en het Factorium Festival

Kinderjournalist Marieke van den Berg!



Opening WAK –Tilburg- Zaterdag 17 mei 2014.

De opening ging als volgt. We kwamen er om 12 uur. Om half 1 begon het spektakel. Er stonden torens met daarop geschilderde bomen: die telkens omvielen. Verderop stond een groep mensen met dozen te gooien en een toren te bouwen. Het werd ongeveer 3 meter hoog en viel daarna om. Toen de toren was gevallen rende iedereen weg en kwamen er een bouwvakker en ballerina uit de stapel. Ze gingen dansen.

In de tussen tijd was het al heel erg warm en werd je best moe. Andere mensen gingen de dozen met de daarop geschilderde boom weer recht opzetten: die vervolgens weer omwaaiden. Toen de bouwvakker en ballerina klaar waren gingen er mensen in een lange rij zingen.
 
 
 
Uiteindelijk maakte ze met dozen robots die net echt waren, en speelde er muziek en deden er mensen een orkest na. Vervolgens werd er een muur gemaakt (van dozen) en werd daar op graffiti gespoten. Het werd een groene boom en hij was heel mooi.
 
Daarna werd er een speech gehouden. Een man verkleed als bouwvakker gaf de scharen naar de kinderjournalisten (waaronder ikzelf). Zij knipten het lint door en toen was de WAK echt geopend. Misschien weten jullie het al maar het thema was werken. Dus meerdere mensen waren als bouwvakkers verkleed. De rest van de middag waren er nog leuke activiteiten.
 
Deze week is de Week Van De Amateur Kunst. Dus als je iets leuks wil bezoeken kijk op de site.
 
-----------------------------------------------------
 
 
Festival WAK.

18-5-2014 Factorium –Tilburg- festival. Binnen en buiten. met vooral veel dans, toneel, zang en theater.

Het festival begon om 12 uur. Toen ik in de tuin van Factorium stapte zag ik al meteen kraampjes en een opblaasbare koe. Uit die koe kon je water persen. Dat vond ik zelf best wel grappig en slim bedacht. In de kraampjes stonden nogal veel instrumenten. En achter was ook een hele rij met platen, die ze daar verkochten. Binnen waren nog meer mensen en daar kon je een schema krijgen. 
 
We gingen kijken bij D3. Dat is een toneelgroep. Na wat misverstandjes gingen ze goed van start. Ze hadden een heel aangrijpend onderwerp en best heftig, waardoor het ook extra interessant werd. 
 
Daarna waren er nog heel veel musicals te bezoeken. De een was heel leuk en van de andere snapte ik maar weinig. Buiten was ook een ijskraam en een rockband, die naar mijn mening iets te hard speelde. Ook was er een luchtkussen voor kinderen.
 
ßbuiten bij het festival 
 
 
Ook kwam ik te weten dat van het schema al helemaal niks klopte, en dat ik wel 3 keer in een lege zaal heb gestaan. Maar het was alsnog heel erg leuk. Buiten was het een beetje eenvoudig, maar je kon ook naar heel veel theaters bezoeken. Al met al was het een gezellig festival, en kon je je er wel tot 5 uur vermaken.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten