woensdag 14 mei 2014

De workshopdag!

Vandaag hebben 9 hele enthousiaste, lieve, creatieve en ijverige kinderjournalisten een journalistenworkshop gevolgd ter voorbereiding op hun werkzaamheden tijdens de WAK. En natuurlijk ook om alvast even kennis te maken met elkaar.

Journalisten Sanne Tegelaar en Bas Vermeer (Brabants Dagblad en blog Stadsgezicht) vertelden de kids over hun vak en gaven hen handige tips & trics. Beide journalisten werden daarbij onderworpen aan een flink vragenvuur: "Ben je nog weleens zenuwachtig voor een interview", "Wat doe je als je geen onderwerp hebt om over te schrijven", "Wat is het allerleukste antwoord dat je ooit hebt gehad", "Welke bekende mensen heb je wel eens geïnterviewd", "Wat vind je leuk aan journalist-zijn".






Een journalist kan natuurlijk niet zonder schrijfgerei op pad. Ook kinderjournalisten niet. Om die reden (en ook omdat we gewoon heel blij zijn met zo'n leuke, enthousiaste groep!) kregen de kids een speciale schrijfmap cadeau. Met meer informatie over de WAK en niet te vergeten de tips van Sanne & Bas nog eens op een rij. En, daarnaast een handige kinderjournalisten-button om goed herkenbaar te zijn tijdens het bezoeken van de WAK-activiteiten.




Aan het einde van de workshopdag namen de kinderjournalisten een kijkje bij een musical-les van Musical4U van Factorium. Een moment om alvast een beetje te oefenen met kijken en schrijven voor het echte werk. En natuurlijk ontbrak ook een heuse groepsfoto niet!





Binnenkort meer nieuws over en uiteraard van onze WAK-kinderjournalisten!




1 opmerking:

  1. Heel veel succes en plezier Kinderjournalisten! Te gek dat jullie op pad gaan.

    BeantwoordenVerwijderen